Składniki:  100 g chorizo pokrojonego w kostkę 600 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w kostkę (u mnie mielone wołowe)  1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryka, pokrojona w grubą kostkę 2 papryczki chilli, drobno posiekane 200 ml bulionu drobiowego 3 cukinie, pokrojone w grubą kostkę 1x400g puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, cukier do smaku liść laurowy, ziele angielskie olej do smażenia (u mnie olej z pestek winogron)  Przygotowanie:  W większym rondelku rozgrzej na większym ogniu 2 łyżki oleju, włóż chorizo i wołowinę i podsmaż z każdej strony do zarumienienia. Następnie dodaj cebulę, podsmaż do zeszklenia i wrzuć paprykę, chilli i czosnek i cukinię  podsmaż przez 2-3 minuty mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodaj bulion, liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego, dopraw solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodaj pomidory i gotuj kolejne 10 minut na małym ogniu pod przykryciem, także mieszając od czasu do czasu. Na koniec dopraw całość do smaku solą, pieprzem  ⬇️⬇️⬇️⚠️ Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto warzywo odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.  Warto wiedzieć, że cukinia może być jednym z pierwszych warzyw, jakie podaje się małemu dziecku. Dzięki dużej zawartości związków odżywczych i łatwości trawienia dietetycy polecają ją już półrocznym maluchom.