Sposób przygotowania: Ryż przepłukać na sicie, zalać wrzącą wodą i gotować około 15 minut lub do wchłonięcia wody (w razie potrzeby można dolać kilka łyżek wody). Następnie dodać mleko kokosowe i ziarenka wanilii. Zmniejszyć ogień i cały czas mieszając gotować jeszcze około 3 minuty. Mango obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z rozpuszczonym miodem. Dusić 2-3 minuty cały czas mieszając. Do miseczki przełożyć ugotowany ryż, na wierzchu ułożyć duszone mango i świeże maliny. Udekorować połówkami orzecha.

Ryż jaśminowy40g4 łyżkiZ1 ≈ 138kcalWoda150g2/3 szklankiZ2 ≈ 0kcalMleko kokosowe50g1/5 szklankiZ2 ≈ 115kcalLaska wanili lub proszek z wanilii2gdo smakuZ2 ≈ 6kcalMango120g1 porcjaZ3 ≈ 55kcalMaliny60g1 porcjaZ3 ≈ 17kcalMiód5g1 płaska łyżeczkaZ1 ≈ 16kcalOrzechy włoskie bez skorupki4g1 sztukaZ2 ≈ 26k