Sznycel z indyka w jabłkach z ryżem i surówką (386 kcal) Sznycel z indyka • Jabłko • Olej rzepakowy • Cebula • Miód • Sól • Pieprz czarny • Ryż brązowy • Surówka z marchwi

Białko ogółem21 g (20%)24 g (25.00%)Węglowodany ogółem60 g (58%)49 g (50.00%)Tłuszcze ogółem10 g (22%)11 g (25.00%

 

Sposób przygotowania: Sznycla z indyka lekko rozbić i podsmażyć na łyżeczce oleju z dwóch stron. Mięso wyjąć, a na patelnię dodać pokrojoną cebulę, obrane i pokrojone w cząstki jabłka i miód. Wszystko podsmażyć i położyć na mięso, posolić i posypać pieprzem do smaku. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Surową marchew (2 średnie sztuki) zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.